DDI Checker logo
Brought to you by Global DDI Solutions

Over ons

Global DDI Solutions werd in 2022 opgericht door Prof. dr. David Burger en mw. Alice Posthumus-Plantinga om een reeks vooraanstaande tools te ontwikkelen m.b.t. geneesmiddeleninteracties (DDI’s) alsmede educatieve programma’s die het voorschrijven van geneesmiddelen aan patiënten ondersteunt en kwaliteit van leven van patiënten verbeterd.

Global DDI Solutions is gericht op het vastleggen van de interacties tussen geneesmiddelen die verschillende ziektebeelden behandelen en voor dat doel worden verschillende DDI tools ontwikkeld voortkomend uit een centrale DDI database.

Deze tools zijn toegankelijk via ziekte specifieke DDI managers en kunnen worden gebruikt om een snelle screening van geneesmiddeleninteracties mogelijk te maken.

DDI Managers

Via de gebruiksvriendelijke interface van onze online DDI Managers® heeft u toegang tot een farmacologische database met potentiële geneesmiddelinteracties, waardoor u wordt gewaarschuwd voor mogelijke interacties en uw patiënten worden beschermd tegen bijwerkingen tussen geneesmiddelen. De tools maken doelgerichte interactiechecks mogelijk en omvatten advies op maat over het management van deze interacties. Alle ziekte specifieke DDI tools zijn ontwikkeld in samenwerking met het Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen.

COVID-19 DDI Checker-platform

De COVID-19 Checker is een uitgebreide DDI tool voor medische zorgverleners. Deze tool biedt een gebruiksvriendelijke farmacologische database van mogelijke geneesmiddelinteracties met Nirmatrelvir + Ritonavir (Paxlovid®). Nirmatrelvir + Ritonavir is een antiviraal geneesmiddel dat uitbreiding en verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in het lichaam voorkomt. Hoewel uit onderzoek met Nirmatrelvir+Ritonavir is gebleken dat het ziekenhuisopnames en/of de sterfte in risicogroepen vermindert, is het bekend dat er klinisch relevante geneesmiddelinteracties optreden. De COVID-19 DDI Checker is nu beschikbaar voor Nederland (in het Nederlands) en Zambia (in het Engels).

https://www.covid19ddi.nl & https://www.covid19ddi.com/


DDI Manager® Prostaatkanker

Prostaatkanker treft vooral oudere mannen die vaak meerdere comorbiditeiten hebben, waardoor polyfarmacie vaak voorkomt. Verschillende prostaatkankergeneesmiddelen kunnen een ‘dader’ of ‘slachtoffer’ van DDI’s zijn vanwege de inducerende CYP450-enzymen en/of transporters. Zuurremmende middelen kunnen de pH-afhankelijke absorptie van prostaatkankermiddelen beïnvloeden, vooral van abirateron. Het toevoegen van behandeling voor prostaatkanker aan de bestaande polyfarmacie verhoogt het risico op geneesmiddelinteracties. Om deze risico’s tegen te gaan, werd de Prostaatkanker DDI Manager bedacht en ontwikkeld in samenwerking met experts op dit gebied. Deze uitgebreide, actuele database bevat aanbevelingen voor DDI management van 9 prostaatkankermiddelen en ongeveer 1.000 comedicaties.

https://ddimanager.co/search/prostate-cancer


DDI Manager® Schimmelinfecties

Patiënten die invasieve schimmelinfecties ontwikkelen, hebben vaak een verzwakt immuunsysteem, waarbij polyfarmacie veel voorkomt. Polyfarmacie brengt een verhoogd risico op geneesmiddelinteracties met zich mee. Om dit risico tegen te gaan, kondigen wij met trots onze Antischimmel DDI Manager aan. In deze uitgebreide, actuele database kunt u informatie vinden over de farmacokinetiek en therapeutische drug monitoring van verschillende antischimmelmiddelen.

https://ddimanager.co/search/antifungal


DDI Manager® CMV

Patiënten bij wie het cytomegalovirus is vastgesteld, hebben vaak meerdere comorbiditeiten en zijn immunosuppressief, waarbij polyfarmacie vaak voorkomt. Het toevoegen van CMV-behandeling aan reeds bestaande polyfarmacie verhoogt het risico op geneesmiddelinteracties. Om dit risico tegen te gaan is onze nieuwe CMV DDI Manager beschikbaar! Deze uitgebreide, actuele database, gelanceerd in april 2024, verschaft informatie over farmacokinetiek en therapeutische drug monitoring van 7 afzonderlijke CMV-geneesmiddelen.

https://ddimanager.co/search/cmv


DDI Manager® Longkanker

Patiënten met longkanker hebben een verhoogd risico op de ontwikkeling van geneesmiddelinteracties als gevolg van meerdere comorbiditeiten en het risico op polyfarmacie. Er is steeds meer bewijs dat aantoont dat geneesmiddelinteracties bij deze patiënten aanzienlijke klinische gevolgen hebben. Om dit risico tegen te gaan, presenteren we met trots onze gespecialiseerde Longkanker DDI Manager, gelanceerd in november 2023. Deze uitgebreide, actuele bron biedt u nauwkeurige, onafhankelijke informatie over de farmacokinetiek en therapeutische drug monitoring van geneesmiddelen voor de behandeling van longkanker.

https://ddimanager.co/search/lung-cancer

Logo of the Drug Drug Interaction Checker for Covid 19

Deze website is middels een sponsoring mede mogelijk gemaakt door Pfizer BV. Pfizer BV heeft geen enkele invloed op de inhoud, advisering of ontwikkeling van deze website.

Analyseer interacties met geneesmiddelen op recept en OTC om te bepalen welke medicijncombinaties uw Patiënten kunnen tegenkomen.

Onze partners en investeerders

Logotype of the Radboud University Medical Center of the Netherlands

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen over interacties tussen geneesmiddelen.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrieven, geef je toestemming voor het ontvangen van marketingmateriaal van GDDIS voor deze en andere gerelateerde projecten.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.

© 2024 Global DDI Solutions. All rights reserved.